2011-07-16
BOOK 左 7点 入到去都唔使等, 不过就净返好少枱.之前睇食评都预左服务唔会系好, 我今次仲系团购形式,所以都预左比人赶, 食野会参差 D 咁.. 不过反而喜出望外 ^^一坐低店员都会介绍团购里面可以选择既野食, 我黎呢度一心都系想食巨蚝,所以之前已经预订, 质素亦算中上, 唯欠海水味.. 可能巨蚝只食份量没有蚝应有既海水味 不过只碟十分大, 佢地上菜速度亦都好快.. 所以我要快手清左一部份野食先可以放其他野食, 不能慢慢品尝, 但佢地亦都见我食得差唔多就帮我转细碟, 亦都值得一赞! 而火山卷佢今次只比一旧, 如果散叫佢会有三大旧,所以今次可以叫试下, 唔知系唔系因为得得一旧感觉三文鱼比较单薄, 不过里面既材料同酱都几丰富, 下次起码有5-6个人先敢再叫 . 而我拍拿就拣左 羊同鹅肝羊鞍扒略膻及肥, 而且比较韧, 不过鸡翼同鹅肝超赞, 由于一人前, 所以鹅肝每人只可以半件 不过少食多滋味啦 其次佢推介本港首创 八吋八长三文鱼寿司, 三文鱼唔错, 我相信如果加埋鳗鱼会仲吸引 , HAHA不过咁长既三文鱼包住D饭一齐食, 真系好好味, 长得有道理 前菜清清淡淡, 我食完之前D海鲜
之前睇食评都预左服务唔会系好, 我今次仲系团购形式,
而我拍拿就拣左 羊同鹅肝
不过少食多滋味啦
不过咁长既三文鱼包住D饭一齐食, 真系好好味, 长得有道理
前菜
另外两个人可以选四款和食我就拣左呢D:
令到此鱼味觉提升了最高点
每位有一个白饭, 不过我加 $12 蚊可以转拉面, 一向我都好钟意拉面, 汤,面质都一定要合格先食,
所以即管加钱试下.
面都好有弹性, 我将佢放到最尾先食都唔会淋, 唔错.
仲有最后呢样
后记: 食到一半时间已经座无虚席, 但亦都无减慢佢地出餐,收碟同斟茶,
在场亦有见习新手待应, 表现都唔错, 显然整间店在服务方面下过苦工,
我们亦受到良好招待, 不似一些以团购折扣为名, 将那些顾客变成二等市民,
食差服务差仲出到声讲明你地系团购所以要早d走! 一些极为难听既说话.
破坏佢地今次做"宣传"既目的. 今次我都有晒心理准备情况下预左爆场都会比
人赶, 但最后佢地并没有, 而且亦不会主动埋单赶客, 开开心心比我地食足两个
半钟. 埋单时还送了两张 100蚊 coupon, 我将其中一张转送了隔离枱一家人,
希望佢地都可以用得著 ^^