2023-08-14
#九龙城美食已开19年的老店 #大边炉火锅店🥘简而精嘅店名表达出店舖嘅中心思想 店员服务态度非常之好 好helpful又贴心👍👍👍佢哋啲酱料同酸菜都系自家制 酸菜同出面嘅唔同 好特别🤓🤓我哋嗌咗鸳鸯汤底🍲 #沙嗲 并 #海底椰青鸡 沙嗲汤底唔会太咸 椰青鸡汤亦都唔会无味 海底椰亦唔会太甜 啱晒清淡口味嘅朋友🤌🏻酸梅汤♣️呢个非常之符合我个人嘅口味🤩平时都好惊饮啲好甜嘅酸梅汤 呢个绝对系无添加嘅同时又平衡到个酸味👍👍👍小菜:椒盐甜粟米🌽茄子🍆呢个亦都非常惊艳😍椒盐味非常浓 而且茄子外皮嘅炸粉薄而香口 忍唔住食完一块又一块🤤🤤三式肥牛🥩包括封门柳🐂和牛🐄安格斯牛粒🐃虽然有啲有筋 但整体都好出色 牛味浓又唔会太韧😋😋特式鱼蓉面🐠呢个真系要畀赞😆又可以玩又可以食 自己唧啲面出嚟 店员好热心提我哋要旋转噉唧 啲面好弹牙 就算浸得耐都唔会淋晒 一级棒😚😚同朋友庆生 店员重帮忙喺牛肉到插蜡烛 氛围感满满😽😽📍 大边炉火锅店九龙城城南道12号#香港美食 #香港 #美食 #边炉 #打边炉 #火锅 #hk #hkfoodie #九龙城
已开19年的老店 #大边炉火锅店🥘
我哋嗌咗