2020-11-07 110 浏览
点解openrice无得比负星,我觉得一星真系侮辱咗粒星。伙记落错单,本来叫4碗糖水变5碗,好啦,可能系我哋一开始落单落得衰,唔小心叫多咗碗,但系已经即刻叫翻个伙记翻嚟叫佢取消翻一碗糖水(个阵张单都未到厨房,最惨系我哋望住佢真系取消咗碗糖水,张单suppose系啱架!)。同个伙记讲落错,点知个伙记仲要驳嘴,话“明明同你覆咗单”,个阵条气已经唔系好顺,因为佢自己落单乱咗,仲要怪个客?点知!老板娘事后仲要走出嚟,同我哋讲:“已经帮你哋取消咗一碗,下次唔该你哋早讲。" (我真系唔该你唔好唔该我,因为一定无下次)阿老板娘,你当时唔在场,你又知系我哋无早讲?连一点思考都无就推卸责任,简直不知所谓。我即刻反驳 :“头先佢(个伙记)一拧转面我就已经讲咗。” 可惜,老板娘无视我。当我以为今餐甜品已经错到无得再错嘅时候,老板娘(喺我哋面前)同个伙记讲,“你做咩唔比碟人吖?” 吓!?原来唔止张单错,连最基本的上菜都错?(原来每碗糖水下面系应该有只碟垫住)大佬吖,你错还错,唔好喺个客面前讲吖嘛,你唔讲我真系唔知你错,宜家你讲完又比多个位我入你,何必呢?到食物,我叫咗碗“皇牌”杨枝甘露,芒果味唔够,奶太多,所
点解openrice无得比负星,我觉得一星真系侮辱咗粒星。

可惜,老板娘无视我。

到食物,我叫咗碗“皇牌”杨枝甘露,芒果味唔够,奶太多,所有食材被奶味完全掩盖,一个字“差”

唔怪得之隔离个间糖水舖好生意咁多,早知等位食隔离个间。
2020-11-07