2024-05-18 1045 浏览
今晚第一次到这间新铨满记食饭,都相当多人。游客和本地人各占一半左右。老板娘和哪一个伙记(好似叫强哥)服务态度超级良好!同你讲嘢会微笑,唔该前多谢后,十分有礼貌。虽然客多,但仍然提供良好服务。教我点食煲仔饭,甚至帮我铲起成个饭焦,等我慢慢食。也有介绍如何食猪手。我心谂,要有怎样的老细,老细怎样对待员工,D伙记先有这样的服务态度。仲要帮我睇埋车(怕我畀人抄牌)。我在餐厅的45分钟里面,见到他们对待本地人、外国客人和大陆游客,服务态度一致和良好。有位老婆婆街坊进入嚟时,伙记更叫佢慢慢行和带路,唔好心急。老板娘也叫得出常客的名字,甚至乎问做乜咁耐唔嚟。我们两人食净饭𩠌时,强哥亲自帮我们打包(以上的种种良好服务,要记得是我们在晚市繁忙时段内)。好耐未试过喺香港的茶餐厅或小厨,遇上这样五星级酒店的服务。每个人埋单时,老板娘都微笑地多谢我们,叫我哋下次再来。近年喺香港食咗咁多间茶餐厅,其实我觉得啲伙记冇西我面/畀说话我听已经好好。如果其他餐厅可以可以好似铨满记咁,我谂好多餐厅都唔会执笠,或者畀人和深圳的去比较。最后食物方面,属于中上,猪手几好食,煲仔饭也不错。不过如果食煲仔饭记得加七蚊要埋个怀旧猪油

最后食物方面,属于中上,猪手几好食,煲仔饭也不错。不过如果食煲仔饭记得加七蚊要埋个怀旧猪油去捞饭。至于佢送的冇味精汤,可能就系因为冇加味精所以佢哋要加多啲盐,感觉比较咸但饮完觉得不口渴。

PS. 我唔系foodie,一直好少出post,食到一半,感觉到他们的热诚和服务态度,先决定去帮佢哋出一个post和影相。张相比较样衰!🤣
  • 猪手