2017-08-25 259 浏览
好耐没有来九龙湾了, 20年, 25年?  唔好提了 ! 入正题先, 话说今次来的原因是阿女补习的地方改左系依度上两堂补堂, 所以比左个机会我重游旧地了.  这里变左好多好多, 我地穿过淘大商场后面便是饮食大街, 两旁都是各有特色的餐厅, 花多眼乱, 左拣右拣最后拣左洋面屋五右卫门, 因为见个门口都几靓仲唔使等位侍应带左我们入到最尾的二人位坐 (当时店舖只有几台客人), 因为第一次来我用了多一点的时间看餐牌, 款式都好多, 主要是铁板餐及意粉.最后便选择了二人套餐(包餐汤) $228, 感觉上好似抵食D. 沙律类 : 胡麻豆腐沙律小品类 : 香煎迷你牛仔肠主菜类 : 日式卡邦尼意粉 / 铁板猪柳配洋葱汁餐饮类 : 冻柠檬茶胡麻豆腐沙律 - 胡麻酱比较差, 有少少确喉, 好彩豆腐好滑好清, 足够填补不好的地方 跟住餐汤 - 提供的两款汤都叫齐什菌忌廉汤 - 好稀好淡, 是我饮过最唔似样的忌廉汤日式木鱼清汤 - 木鱼清汤就只有...清...一个字个沙律都未食哂, 个汤都未开动, 已拿拿林上哂小品, 主菜, 饮品, 全个套餐不出10分钟上齐, 系全部上齐 (大快活美心都无咁快), 张台又细,
好耐没有来九龙湾了, 20年, 25年?  唔好提了

沙律类 : 胡麻豆腐沙律
小品类 : 香煎迷你牛仔肠
主菜类 : 日式卡邦尼意粉 / 铁板猪柳配洋葱汁
餐饮类 : 冻柠檬茶

跟住餐汤 - 提供的两款汤都叫齐
什菌忌廉汤 - 好稀好淡, 是我饮过最唔似样的忌廉汤

日式木鱼清汤 - 木鱼清汤就只有...清...一个字

个沙律都未食哂, 个汤都未开动, 已拿拿林上哂小品, 主菜, 饮品, 全个套餐不出10分钟上齐, 系全部上齐 (大快活美心都无咁快), 张台又细, 根本放唔到, 而且我仲叫左个铁板猪柳, 试想想, 我倒D洋葱汁落个铁板时, 赞起D汁是什么状况
, 我当时狼狈不堪, 又要档, 又要拉远坐......才唔会弹到件衫
,  一间有质数的餐厅系唔会咁样上菜

好...... 嬲还嬲都要解决小品才可以食主菜, 我们真是好赶好赶去食才可以舒适地食个主菜

香煎迷你牛仔肠 - 一般, 没有惊喜

日式卡邦尼意粉 - 因为阿女唔食生蛋, 我们叫走蛋了, 意粉面质不会太稔, 烟烟韧韧, 食到尾会比较腻口!
铁板猪柳配洋葱汁及薯件 - 不过不失, 肉质够稔, 话就有两块, 但其中一块是好薄好似猪肉片一样, 西兰花一旧, 几条薯条, 如果肚饿的话就一定要配饭或意粉

最后便是餐柠茶, 茶淡

总括来讲, 食物和服务都需要大大改进

最后一提, 拣位坐要小,心, 个侍应带另一台客坐果张是天花滴水
2017-08-24