2010-03-22
前两个礼拜去左隔离果间X园,啲服务真系「好」到令人想像唔到……于是同友人试吓呢间,入到去发现啲服务员系疑似一家韩国人。睇食评啲人话佢服务差,但我完全唔觉得。虽然个女人同个男仔都系木口木面,但系我谂极有可能系因为佢地广东话唔好,所以唔识表达以致有咁嘅问题。我同友人两个人叫左四样嘢食:酢酱面、海鲜煎饼、烧牛骨肉、炒年糕。酢酱面 - 好清淡,友人话咸啲好,但呢个味道我又觉得ok海鲜煎饼 - 太厚粉,麻麻地烧牛肉 - 薄薄的,几好味炒年糕 - 味道唔太辣,适合一般港人口味啲嘢食全部都好大碟,一向大食嘅我都食唔晒啰~个酢酱面我夹左4次,友人夹左1次,都仲有三份一响度,于是打包返屋企。服务其实真系唔错,我地两个人霸左张四人台,佢又无赶人走。而且个男仔都成日主动帮我地加茶。有一下个男仔以为我要order,明明转左身都即刻调返转头,值得一赞啦!隔离果间?唔主动加茶不特止,叫佢加仲黑口黑面。呢间个男仔侍应唔晓讲广东话斟茶都晓讲Excuse me啦。不过呢度个抽风系统真系有待改善,个厕所要出一出后巷再转入去都系问题。但个厕所就好干净啰。
于是同友人试吓呢间,入到去发现啲服务员系疑似一家韩国人。
酢酱面 - 好清淡,友人话咸啲好,但呢个味道我又觉得ok
海鲜煎饼 - 太厚粉,麻麻地
烧牛肉 - 薄薄的,几好味
炒年糕 - 味道唔太辣,适合一般港人口味