2024-08-09 118 浏览
系朗豪坊朋友行完街之后 见攰揾左间Cafe坐下~Cafe位置系正中庭角落位置 环境都几舒服 唔会太嘈 最啱约朋友系度叹咖啡倾计☕️呢间The Coffee Academics 之前已经听朋友讲过佢哋啲咖啡好出名🤤Menu上有三款唔同嘅咖啡豆比你拣第一款带有果香味嘅TCA House Blend另外仲有深焙同低咖啡因嘅选择我地拣左冻嘅纽西兰麦卢卡蜂蜜鲜奶咖啡同埋Pink Vinyl 粉红冷萃咖啡呢两款咖啡系其他餐厅都好少见粉红冷萃咖啡系粉红椰子水加cold brew饮落好清新嘅感觉另外我地叫左个泰式fusion意粉share 喇沙椰香虾意粉🍝呢个意粉好惹味 少少辣 而且意粉texture 口感刚刚好 唔会太腍👍🏻最后我哋叫咗个甜品法式焦糖西柚多士西多士外层烤到好脆 而且有淡淡嘅蛋香味🤤西多士上面嘅焦糖配搭西柚食啱啱好西柚嘅酸味中和咗焦糖嘅甜味 食落去唔会觉得好大负担🫶🏻行完街系度chill下都几舒服☺️而且食物同咖啡嘅质素都好好
系朗豪坊朋友行完街之后 见攰揾左间Cafe坐下~

Menu上有三款唔同嘅咖啡豆比你拣
第一款带有果香味嘅TCA House Blend
另外仲有深焙同低咖啡因嘅选择

呢两款咖啡系其他餐厅都好少见
粉红冷萃咖啡系粉红椰子水加cold brew
饮落好清新嘅感觉

另外我地叫左个泰式fusion意粉share