2024-03-09
位于尖东海旁嘅泰国菜酒吧,非常有情调,仲可以欣赏住海景。而餐厅近来邀请到国际名厨Bobby Chinn设计新菜式,当然要黎试试。✨泰式炸鱿鱼炸得好酥脆,唔会太厚粉,内里鱿鱼弹牙。配上特制酱汁,味道似辣辣地嘅沙律,非常好味。✨大虾冬阴功汤酸辣度刚好,少少creamy。仲有好大只虾好爽口弹牙。✨泰式青玛莎曼咖喱配鸡肉 好钟意食玛莎曼咖喱,用上好多烤烘过嘅香料,味道浓郁,甜酸咸辣味有齐。叫多左份烤饼黎蘸咖哩食,正🥰✨泰式明炉原条蒸鱼原条蒸鱼份量好足,鱼肉结实且嫩滑。以香茅、青柠、洋葱、辣椒等调味,再加上辣味免治猪肉碎,酸酸辣辣好惹味。✨马拉盏炒通菜食亲泰国菜必食,完全无令我失望。✨Bobby Chinn's Pandan Panna Cotta名厨Bobby Chinn研发嘅香斑兰奶冻。奶冻非常香滑,第一啖食落口系有浓浓嘅奶香,继而有淡淡斑兰香渗出。面头仲会有士多啤梨、蓝莓,同埋啲果酱,整体配合非常好。
✨泰式炸鱿鱼
✨大虾冬阴功汤
酸辣度刚好,少少creamy。仲有好大只虾好爽口弹牙。
✨泰式青玛莎曼咖喱配鸡肉
✨泰式明炉原条蒸鱼
✨马拉盏炒通菜
食亲泰国菜必食,完全无令我失望。