2016-12-08
约左一个好耐冇见既外小学同学见面,特意book间高级米芝莲餐厅。呢间餐厅系铜锣湾又方便我放工,仲要系高楼层,望到靓境~睇餐牌,都有几多特色野食,尤其系main course,当我睇到眼花缭乱既时候,待应 好好咁推介我食咩同介绍前菜,法包外脆内软 微热更好食再配埋绿色既自家制既香草橄榄酱,酱中有白醋更开胃Soup of the day特浓蘑菇汤浓浓蘑菇味,一啖好似食左几嚿菇咁,好特别,汤好smooth,面头有d脆脆,令口感更丰富。Cold Cut Platter有几种ham, assorted ham,salami,水牛芝士, basic常食到既parma ham配上一大球既水牛芝士,真系绝配。水牛芝士中和左ham既咸味,食晒成盆都唔会觉咸。另外有一款加左黑椒,一路食,味觉一路提升。伴碟仲有苦瓜、翠玉瓜。Main course,Coal Grilled U.S. Prime Rib-Eye Steak炭烧美国牛肉眼12oz七成熟肉眼扒好厚,肉味香浓肉汁,轻轻用叉一笃已经有好多肉汁出黎,烧得香口,juicy,肉质鲜嫩,牛扒表面有少少焦 好似外脆内软一样。旁边更有脆薯仔同蒜,令口味更丰富。另
前菜, 法包外脆内软 微热更好食 再配埋绿色既自家制既香草橄榄酱,酱中有白醋更开胃
Soup of the day特浓蘑菇汤 浓浓蘑菇味,一啖好似食左几嚿菇咁,好特别,汤好smooth,面头有d脆脆,令口感更丰富。
Cold Cut Platter 有几种ham, assorted ham,salami, 水牛芝士 , basic常食到既parma ham配上一大球既水牛芝士,真系绝配。 水牛芝士中和左ham既咸味,食晒成盆都唔会觉咸。另外有一款加左黑椒,一路食,味觉一路提升。
伴碟 仲有苦瓜、翠玉瓜。
Main course,Coal Grilled U.S. Prime Rib-Eye Steak炭烧美国牛肉眼12oz七成熟 肉眼扒好厚,肉味香浓肉汁, 轻轻用叉一笃已经有好多肉汁出黎,烧得香口 ,juicy,肉质鲜嫩,牛扒表面有少少焦 好似外脆内软一样。旁边更有脆薯仔同蒜 ,令口味更丰富。 另叫野饮mocktail,Sweet life 有apple juice, cranberry, fresh lime juice,味道清新带有苹果果香,能中和食物味道