2024-02-29 1165 浏览
突发性可以褪晏下昼开工时间…即兴揾到朋友响铜锣湾Fashion Walk附近食个lunch,成机朝圣全球第二家vw cafe。环境舒适宁静,维多利亚风格到位,餐具别致,周围嘅食客同我一样,攞住手机一路影(其实由尖沙咀搬到铜锣湾已经开业咗差唔多9年)~古典气派嘅装修真系每一个角落都可以打卡。头盘南瓜汤味道还可以,入口顺滑。主菜拣咗香蒜蚬意粉,略嫌淡味少少。最欣赏嘅就系甜品,做得非常出色,点咗一件Earl Grey Mousse Cake,卖相有特色,浓浓伯爵茶香馥郁醇厚,加埋朱古力碎同忌廉,简直想食多一件…招牌焦糖咖啡上边冇拉花,用咗咖啡粉撒了一个vw logo形状,味道唔错。值得推介!下次会再过嚟试吓佢嘅Afternoon Tea Set同 Waffle Pancake~

2024-02-29