2021-03-23 2356 浏览
未搬铺之前book左两次都因为运动/疫情食唔到,期待两年终于有机会食到啦溏心熏蛋:一直以来个人好喜欢食溏心蛋,第一次食上海式,比想像中淡味,试完都系钟意日式多d鸡丝粉皮:系传统花生酱果只,好食马兰头:唔知正宗系点,甜甜地我觉得ok, 但友人们不太喜欢醉乳鸽:好食,酒味刚好唔会太重/太淡,乳鸽肉嫩红烧肉:好失望,瘦肉un肥肉油,正宗好食系会 瘦肉林 肥肉弹牙 唔会散 蟹粉小龙包:好食,正常质素 花雕酒:叫左最贵,好似系$4xx一支,成餐饭最值回票价,好饮甜品方面,叫左高力豆沙&豆沙锅饼,两款皮都做得好差合桃露系传统生磨,我觉得ok,但友人唔钟意,旧式做法未必个个啱食整体性价比一般,应该无下次,4人食左$1848,本来谂住老字号可以食到上海食嘅味道,可惜都失望,或者可能因为本身期望过高,同样价钱可以有好多选择

鸡丝粉皮:系传统花生酱果只,好食

马兰头:唔知正宗系点,甜甜地我觉得ok, 但友人们不太喜欢

醉乳鸽:好食,酒味刚好唔会太重/太淡,乳鸽肉嫩

蟹粉小龙包:好食,正常质素

甜品方面,叫左高力豆沙&豆沙锅饼,两款皮都做得好差

2021-03-12