2022-08-24 40 浏览
过得多闹市生活,都想去啲静番些少嘅地方。旺中带静又方便嘅话,何文田不失为一个好地方。PekoPeko采用木系感觉打造宁静舒适空间,坐落好舒服😌又唔会迫迫涩,喺到饮下coffee同朋友吹吹水,真喺一乐也呀😎 一个字「爽!」* * *S A L A D 🔹Spring Garden $118非常色彩缤纷嘅salad🥗未食净睇到都已经令人感觉好开心😍Parma Ham、桂花蜜瓜、Peach、无花果、沙律菜、2种不同嘅车厘茄、黑橄榄🤩 配上开胃嘅黑醋汁,感觉非常清新🤗 Fresh 🍃* * *P A S T A🔹扇贝,明太子意大利面 $138粉红色嘅明太子酱令意粉都可以少女心💓除左扇贝外,上面仲有鱿鱼、鱼子🥴 扇贝有火炙过,特别香甜!酱汁Creamy又咸香,口感好Rich🤭每一口意粉都要浓郁嘅明太子味道👍* * *P O R K L I O N🔹香煎西班牙猪胺 $228外层煎到金黄色,肉质唔会太靭,肉汁满满😌而且充满肉香油香。另外搭配烧汁,可自行沾到肉上🥰* * *D R I N K S🔹柚子梳打 $34🔹Yogurt Smoothie - Chocolate $40

S A L A D

🔹Spring Garden $118