2021-04-23
近排食到都唔知食咩好放左工朋友话入屯门食饭更系立即开openrice睇下有咩好见到木玥巷排名都唔差于是就同朋友一齐去啦😂去到都好多人排队我地都等左半个钟左右终于有位可以入去啦坐底佢都会提供一份前茶味道系ok既甜甜地既合桃一边食一边拣野食都几吸引餐厅有台式款同日本菜既👍一间餐店可以食两款菜式真好满足每个人的需要🤣我就拣左黯然销魂牛肉卤肉饭首先一黎到好大碗既 店员都好细心甘问我地要唔要细碗 我可以同朋友share食啦👍👍👍只蛋系半生熟既蛋 会流蛋汁出嚟捞饭而且佢成碗既肉都系牛肉碎 真系有啲估唔到 唔挂得叫黯然销魂饭 我以为系用猪肉碎 以我识认卤肉饭都系用猪🙂不过用牛肉都好好食 牛肉系有牛肉香味的 应该系用左一D既调味料炒到牛肉味更突出既 所以捞饭系一流👍👍👍👍不过佢既牛筋偏韧 唔系入口溶个款 可能就系要留住d骨胶原 😂就唔煮到甘霖 朋友拣左招牌红烧牛肉面认食既紧系第一啖要试试个汤先 汤底浓又带点甜 甜系因为有用白萝卜熬制配料系有牛𦟌 牛筋 牛肚 感觉卤得几入味 而且肉质鲜嫩以面质口感烟韧有嚼口 唔系d霖BiBi既面我最欣赏佢既豆卜 因为佢系干豆卜 如果佢唔沈落D汤到系脆卜卜既 但沈汤系索汤
放左工朋友话入屯门食饭
汤底浓又带点甜 甜系因为有用白萝卜熬制
配料系有牛𦟌 牛筋 牛肚
感觉卤得几入味 而且肉质鲜嫩
以面质口感烟韧有嚼口 唔系d霖BiBi既面
我最欣赏佢既豆卜 因为佢系干豆卜 如果佢唔沈落D汤到系脆卜卜既 但沈汤系索汤味 好特别😋
酥炸排骨
一上枱 真系哗左声
块猪扒系大个我块面 重要有两块
即刻同朋友都担心紧点食 甘多大块
佢个汁好开胃的 用柚子汁 酸酸地 配炸物一流
解腻😂
猪扒炸得干身 炸粉唔多 放左一阵先食 都系有质汁流既 而且有骨既部分真好 可以论骨 好味🤤
最后有杯玫瑰蜜桃水果茶 茶香带酸 好适合食完甘多野饮 开胃之余解油
玫瑰可可鲜奶 忌廉做到不腻 钟意唔搞晕黎饮 甘就可以饮到可可同忌廉既口感 又埋干玫瑰碎🥰🥰🥰
最后餐厅播既歌都系一D流行歌曲
我好似听紧自己既歌单🤣