2019-12-29
上个月,先系朗豪坊间元气食完Lunch;发现好食过屋企楼下果间N倍。今日特登拉埋平常唔愿出得远既老公一齐去玩气食寿司。真系撞鬼,先过左一个月左右,朗豪坊间元气竟然折左真系香港经济真系差左咁多咩?难得出黎食元气,食第二D又怕唔好食。上网睇睇,一系行去太子,一系行去油麻地。最后拣左去油麻地果边,因为谂住果边唔系系商场入面,可能会少人D。结果都唔系,都等左成15以上先有位呢。因为都真系晏左好多先食lunch,所以一坐底我地就劲order食物呢。好彩依间都比我路下果间好好多。三文鱼,吞拿鱼果D都确实食到唔同既鱼味,唔似得我家楼下的元气,或者板长,全部鱼都系冇味的。不过佢都系火车送餐,一个唔小心就叫得太多,不停有火车到,放到成枱都系。有D怀念以前既回转寿司呢。之前朗豪坊就系回转的,而且因为人流多,回转的都十分新鲜。希望我家楼下间元气都可以好似出面旺区果D质素就好了。讲真,我家楼下间元气中午同晚上都满座的,日日都要等位,唔明点解质素都系差D?