2022-04-03 3291 浏览
近排兴两𩠌饭 周围都越开越多咁多间入面 权发可以叫做最出名嘅其中之一🔥今日黎到油麻地呢间买晚饭 已经排晒长龙 去到街尾转角位 起码排45分钟佢啲选择系几多嘅~有鱼有肉有菜有虾 不过好似冇鸡?我哋三个人食 叫咗一个三𩠌饭 ($45) 一个两𩠌饭 ($36) 再另外散叫两𩠌 ($45)▶️秘制黑醋骨✅呢个系必食之选👍🏻黑醋汁系店自己调出黎 因为基本上个个都叫 所以好快卖晒 咁好彩买到啱啱新鲜炒好嘅一盘😍肉质超级腍 完全唔韧 外皮有啲脆个汁食落遍甜 黑醋味几出 加上够桀身 用黎配饭一流🔥▶️椒盐排骨✅呢个系炸过嘅 所以外皮超级香脆 洒上椒盐粉 即系味精😂够晒惹味个人觉得就咁食有啲太咸 所以一定要𩠌饭食肉几大旧几腍👍🏻做到外脆内软口感值得一试!▶️西兰花大虾球✅啲虾超巨型🦐并非虾仁 西兰花都特别大旧🥦咬落好清脆 食落新鲜 似足酒楼水准虾球咬落劲爽口弹牙😋只可惜因为成本 一份𩠌只得两只虾球 要好好珍惜▶️粟米鱼柳❌‘Show me your love’例排菜食 应该冇问题啦🐟点知食落就有反差🤭鱼柳外面层粉太过厚 鱼本身唔多 之后因为佢太多汁 啲洋系透明黏黏地而冇味𠮶只 搞到个皮好淋 完全唔脆另外有粟米粒
近排兴两𩠌饭 周围都越开越多
咁多间入面 权发可以叫做最出名嘅其中之一🔥
佢啲选择系几多嘅~有鱼有肉有菜有虾 不过好似冇鸡?
秘制黑醋骨

同黑醋骨望落去差唔多 只系酱汁系甜酸酱 另外配上菠萝同黄椒
不过肉质已经好唔同 呢个好韧 肉亦相对冇咁多🐷
甜酸酱就正常味道 比较普通同唔值
▶️花菇罗汉斋👌🏻
素食嘅朋友都有选择 呢个炒咗好多菜 仲有啲粟米仔 冬菇 云耳 木耳 油豆腐🥬味道中规中矩 汁都系黏黏地啡色咁 够味亦相对清淡
油豆腐索汁 几好味
▶️南乳茄子煲👌🏻
微微食到啲腐乳味 不过唔浓
茄子炆得够淋🍆都唔错
另外有啲粉丝咁 都相当健康嘅一个选择

白饭口感意外地好🍚以为会好硬 点知食落软硬适中 梗加唔会食到一旧旧饭 而系一粒粒米 饭本身唔系黏𠮶只
加上食落好香米饭味😋虽然超级多白饭 成2-3碗 但系配𩠌食下食下 自己都差唔多食晒🙈
唔好以为平嘢一定冇咁好 双𩠌饭都可以有酒楼水准
真系好唔错🤤全部都几有镬气 份量又足又大 绝对够饱
服务态度都唔错㖞 唔会因为自己好旺而摆款
佢啲外卖盒装得好 冇乜溜汁或者倒泻 拎到返屋企都仲保持到卖相😍
十分之推介大家试吓~不过预咗要排队!
外卖自取
秘制黑醋骨