2020-08-10 136 浏览
之前都去过尖沙咀𠮶间永年食嘢,但系环境就迫少少。 嚟到沙田呢一间,感觉截然不同,座位宽躺,见到其他客人都坐得舒服❣️不过今次就想拎返屋企食,始终都需要减少社交距离。间公司好细心,会安排座位比等外卖嘅客人坐。呢一点必须要赞一赞!老公中午没有食嘢,超级肚饿,所以佢除咗叫车仔面之外,亦都有叫佢哋呢度嘅下午茶套餐。我哋叫咗怀旧套餐生炸鸡髀同埋薯条,鸡髀肉质好滑,而且够多汁,果然有生炸嘅效果,仲要大大只:)我老公叫咗四𩠌车仔面(由于佢系牛魔王,所以叫咗牛筋牛腩仲有鲍鱼汁炆花胶)𠮶件花胶真系大到吓亲人,毫不吝啬。完全感受到永年嘅慷慨!真心讲自己煲汤都未必用咁大个花胶。感觉上好似花胶扒,好厚实,充满骨胶原。 虽然要加$39但我觉得Cp值好高。另外我自己就叫咗大碗面,因为唔想谂食啲乜,呢一碗简直包罗万有,仲要全部都系我钟意食嘅材料,啱晒贪心嘅我,有萝卜猪红鸡翼尖鸡翼鱿鱼鱼蛋菜心猪大肠!真系讲都讲唔晒当中我最钟意佢个萝卜够甜够入味。 平时我唔钟意食鸡翼尖因为觉得好麻烦,竟然呢度嘅鸡翼尖我系食完会上瘾。真系超入味超好味,再配上佢嘅BB辣汤底,10分开胃。 下次再嚟我都必定系会再叫大碗面。因为外卖嘅关系所以我

呢一点必须要赞一赞!

当中我最钟意佢个萝卜够甜够入味。 平时我唔钟意食鸡翼尖因为觉得好麻烦,竟然呢度嘅鸡翼尖我系食完会上瘾。真系超入味超好味,再配上佢嘅BB辣汤底,10分开胃。 下次再嚟我都必定系会再叫大碗面。因为外卖嘅关系所以我叫咗米粉啦,冇咁容易‘琳‘,因为佢哋系即叫即整,所以我拎到返屋企仲系热辣辣,好新鲜!

最后要介绍吓佢嘅文青樽仔奶茶,外貌非常讨好,设计简单而且好清新。味道浓郁唔会太甜
樽仔奶茶
樽仔奶茶