2021-02-28
今日嚟咗太子攞嘢,行经见到呢间日式餐厅,望落好似几吸引同几地道咁,于是同老妈子入咗去食dinner 😚我地一嚟就叫咗个蟹子沙律($19),有蟹柳丝、青瓜丝,仲有好多蟹子,连买酸酸甜甜嘅沙律酱一齐食,非常开胃🥰刺身•三文鱼&章红鱼 - 刺身肥美厚身,尤其系三文鱼油味香,人口软滑,食完齿颊留香☺️- 章红鱼非常特别,好新鲜,肉质通透,而且一啲都唔会有鱼腥味,大啖大啖食,好好味😍寿司方面,我地叫咗好多☺️有吞拿鱼、荣螺、火炙左口鱼等等,各式各样嘅都有,而且每款都好高质,食到舔舔脷😋北海道带子寿司 (2件) ($32)- 带子超级正,肥厚雪白,肉质鲜嫩,食到阵阵嘅带子鲜甜味蟹膏蟹柳寿司 (2件) ($25)- 蟹膏嘅味道香浓,非常之突出,鲜味同蟹柳嘅甜味好夹啊😘火炙辣味鱿鱼寿司 (2件) ($15)- 本身自己都好钟意食鱿鱼,呢个鱿鱼调味微辣,同烟韧有咬口嘅鱿鱼好配搭,好满足💛卷物方面叫牛油果软壳蟹卷 (4件-$28), 牛油果清新的味道同软壳蟹香气油味碰撞系一切,简直系perfect match 💕餐厅内部设计好有特色,好有日本嘅气氛😍整体色彩鲜艳,食得都开心啲,而且食物有质素,好好味好正👍🏻
蟹子沙律
刺身•三文鱼&章红鱼
北海道带子寿司 (2件) ($32)
- 带子超级正,肥厚雪白,肉质鲜嫩,食到阵阵嘅带子鲜甜味
蟹膏蟹柳寿司 (2件) ($25)
- 蟹膏嘅味道香浓,非常之突出,鲜味同蟹柳嘅甜味好夹啊😘
火炙辣味鱿鱼寿司 (2件) ($15)