2020-06-13
系几年前去台北旅行经过一间丼店,见到好多人排长龙心想不如一试,Menu上原来全部系天妇罗仲我最钟意食海鳗 ,心心眼😍又走出嚟,食完回味无穷终于等到香港开分店,真心好期待😆. .❥ ❥ ❥江户前天丼 $138鳗鱼控既我一定会order热门丼饭,嚟到真系见到好邪恶天妇罗🍤😍真系好丰富,超长穴子加入古麻油同柚子带出酸味好香口,海老够弹外面好脆,鱿鱼饼系最大惊喜里面鱿鱼🦑天妇罗爽脆可口,仲有温泉蛋同埋炸海苔 ,只温泉蛋搅拌白饭粒粒分明软硬适中,渍物牛蒡同埋腌制萝卜带出一种酸酸甜甜好开胃,份量啱啱好足够一个女士食. .❥ ❥ ❥上天丼 $118同江户前天丼一样有牛蒡、腌制萝卜、海老鱿鱼炸天妇罗饼仲有海苔、温泉蛋多咗鱚鱼 ,一大件鱚鱼天妇罗好吸引,炸过后锁住肉汁好多油脂,里面肉质鲜嫩外面松脆,味道唔错🙂 ✨仲有一杯叫做黑豆茶,里便加咗黑豆入加热水浸过后饮用即刻解油腻😉
终于等到香港开分店,真心好期待😆.
❥ ❥ ❥
江户前天丼 $138