背脂拉面,系一个日本好传统嘅拉面方式,喺日本亦都非常流行,但系香港就得呢一间,所以睇咗好多YouTube之后就过嚟一试!特盛背脂海老沾面一道非常传统的日式拉面料理。10分正宗,有冷面同埋热面选择,所以我会拣冷面更能食到面嘅口感,由于系特性嘅关系,所以材料非常丰富,慢煮猪肩肉,叉烧,叉烧粒,笋,糖心蛋!糖心蛋系完美嘅牙膏状态,而且非常入味,比起好多大型嘅拉面舖都好得多!至于最重要嘅汤底方面,由于加咗大量嘅脂肪嘅关系,整到成个汤非常浓厚,由于系咁我都叫咗碗白饭,同佢一齐食,非常好食🔥🔥丸目BLACK拉面(黑椒汤)由于朋友唔想食太油,所以点咗呢一个冇背脂嘅拉面黑椒汤底绝对是一种非常独特的日式拉面风味。浓郁醇厚的汤头,带来深厚层次的味道。配上Q弹有劲的面条,虽然冇大量嘅脂肪,但系汤底一样咁浓厚,如果真系非常重要嘅黑椒嘅朋友,枱面上面你可以落更加多嘅黑椒😋😋😋静冈绿茶可乐能够将日本著名的静冈绿茶与可乐这种西式饮料融合在一起,实在是一个十分创意的组合。

特盛背脂海老沾面

丸目BLACK拉面(黑椒汤)
由于朋友唔想食太油,所以点咗呢一个冇背脂嘅拉面

静冈绿茶可乐

2024-05-28