2024-09-27
东南亚Fusion 菜 同来自韩国的朋友食生日饭💋想食有特色的东南亚菜式 环境舒适又有cocktails 饮嘅呢间都不失为一个好选择😆🔆香煎带子芒果莎莎配风干西班牙火腿脆片前菜想食啲开胃菜 但唔想太油腻 香煎带子生熟程度刚刚好 唔会太硬 保持到鲜味 🔆街头串烧 串烧好吸引 叫咗好几款试吓黑毛猪腩肉 肥瘦均匀 滴少少柠汁更香岩盐烧秋葵 口感清脆爽口炭烧大虎虾串 超大只开边虎虾 蜜糖烤菠萝🍍 烤菠萝好甜😋🔆泰北青咖哩酥脆软榖蟹(伴煎檬粉)😁看过似青咖哩嘅颜色同平时嘅有啲唔同但味道喺一流 😋 软壳蟹炸得好脆口 煎檬粉点青咖喱都系第一次食 口感好正 🔆63 度慢煮香烤原条牛肋骨慢煮牛肋骨再切成一片片薄片 口感似食紧和牛多过牛肋骨 完全唔似系平时牛肋骨口感🔆蓝色夏威夷🌺 🔆初吻 💋餐厅有好多款cocktails 同无酒精饮品 款款都好靓好打卡 我哋都有选择困难症 最后拣咗呢两款 蓝色夏威夷🌺喺菠萝口味嘅梳打水初吻 💋有层蛋白打成气泡 仲有红酒同柠檬调成 酸酸甜甜📍 斑兰 (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道西1号ELEMENTS圆方水区1楼1044-1045号舖
东南亚Fusion 菜
黑毛猪腩肉 肥瘦均匀 滴少少柠汁更香
岩盐烧秋葵 口感清脆爽口
炭烧大虎虾串 超大只开边虎虾
蜜糖烤菠萝🍍 烤菠萝好甜😋
🔆泰北青咖哩酥脆软榖蟹(伴煎檬粉)
😁看过似青咖哩嘅颜色同平时嘅有啲唔同
🔆63 度慢煮香烤原条牛肋骨
🔆蓝色夏威夷🌺
🔆初吻 💋
蓝色夏威夷🌺喺菠萝口味嘅梳打水
初吻 💋有层蛋白打成气泡 仲有红酒同柠檬调成 酸酸甜甜
📍 斑兰 (尖沙咀)