Maison Du Mezze

2024-07-20 1089 浏览
📍Maison Du Mezze住咗喺东涌咁耐嘅我,竟然唔知喜来登入边有一间地中海菜,佢个位置都几低调,但餐厅环境几好,里面多数都系外国人,适合放工嚟chill下。Mix cold mezze🥠必叫开胃拼盘,两块中东手抓薄饼配四款酱料: 鹰嘴豆蓉、烟熏茄子蓉、炭烤红椒核桃蓉同新鲜薄荷乳酪蓉,超特别!我最钟意红色𠮶款,食落去有少少似肉酱😋Chargrilled octopus tenticles🐙摆盘好精致,第一次食原条八爪鱼脚😍经过炭烤嘅八爪鱼浸落橄榄油度一啲都唔油腻,反而激发出一种海鲜嘅风味,搭配风干蕃茄同蒜粒,完全系地中海嘅味道。Ultimate mix grill🍖本身仲惊上面𠮶啲唔够饱,一见到呢碟嘢即刻哇咗出声,可以食肉食到饱死🤣佢主要系鸡肉同羊肉,分别有肉串同肉卷,简单洒上调味粉焗烤,啖啖肉真系好正😭
📍Maison Du Mezze

Mix cold mezze🥠