2024-06-06
今次想同大家介绍一间真隐世大排档餐厅,点解咁样讲呢?因为餐厅嘅位置真系唔系咁容易揾到,唔系住附近嘅人都未必识佢。正正因为咁所以佢先可以保留住最传统嘅港式大排档风味,好处系胜在地方够大,可以有室内同室内可以选择。☺️**烧味三拼**烧味喺呢度餐厅嘅招牌菜之一,今次试咗佢哋三拼分别系烧肉叉烧同烧鹅。鲜红欲滴嘅烧鹅皮,淋咗柚子汁更加香滑可口。旁边仲有焦脆香甜嘅叉烧同厚身多汁嘅烧肉,叉烧系厚切啖啖肉。至于烧肉嘅皮就系脆卜卜,配合佢哋特制嘅芥末酱,真系完美无瑕。🤤**椒盐鱿鱼酥**呢个真系港式小食必点嘅经典菜式,我自己都好钟意食。佢哋用咗新鲜肥美嘅鱿鱼,炸至外酥内嫩,仲洒埋一大把秘制椒盐,真系食到停唔到口。值得一赞嘅系佢嘅炸粉唔会好厚身,薄薄地入口即溶。🦑**肉碎生菜煲**煲仔菜呢道𩠌一上枱嘅时候,已经俾佢嘅香气迷住咗。佢哋用咗好嫩滑嘅肉碎,同新鲜嘅生菜一齐煮,生菜爽脆之余仲好入味,用嚟送饭真系一流。🥬
**烧味三拼**
**椒盐鱿鱼酥**