2024-02-09
东荟城FireBird环境好好,入到去发现佢有超多卡位,装修仲好有现代感。主打日式串烧,另外仲有好多日式料理。火焰原只鸡腿是Firebird招牌菜式之一,用铁板呈上超巨型嘅原只鸡髀,店员会表演席点火灼烧鸡髀,好有仪式感!之后再帮我哋切开鸡件,方便食用。鸡肉非常嫩滑, 酒香味好突出。火山熔岩鲑鱼卷摆盘超有趣,好适合打卡。将三文鱼卷堆成小山丘模样,上面用炸萝卜丝点缀,色彩鲜艳似火山咁。三文鱼卷表面酥脆,用咗好多黄芥辣酱劲惹味。饭卷中间系鲑鱼鱼肉,口感层次丰富。温泉蛋慢煮日本鸡肉凯撒沙律温泉蛋同沙律系绝配,形成口感juicy嘅蛋黄酱汁,加上慢煮鸡肉同新鲜沙律菜,营养丰富又美味。松叶蟹肉稲庭鸟冬估唔到咁大碗!将蟹肉同稲庭鸟冬捞埋一齐食口感湿润,份量很满足。鳗鱼牛肉丼鳗鱼大块口感好,牛肉份量多,用咗日本米,加上玉子、酸姜、甜豉油,味道很有层次。Mix Fruit Tea茶入面有各种新鲜水果,果味突出,味道清新。FireBird (东荟城名店仓) (东涌)地址:东涌达东路20号东荟城名店仓B1楼B13号舖
火焰原只鸡腿
火山熔岩鲑鱼卷
温泉蛋慢煮日本鸡肉凯撒沙律
松叶蟹肉稲庭鸟冬
鳗鱼牛肉丼
Mix Fruit Tea
茶入面有各种新鲜水果,果味突出,味道清新。
FireBird (东荟城名店仓) (东涌)
地址:东涌达东路20号东荟城名店仓B1楼B13号舖