2022-05-07
位于海港城以松露主题的餐厅,每次睇OpenRice都好想试吓。难道有朋友肯一齐试,而家又有coupon,开开心心约定试。由于当时太即兴没有预约,不过我哋去嘅时候系下午茶2点时段,所以冇预约都有位。一去到门口的带位态度已经麻麻,强调只有90分钟,明明有好多位,只按排我哋同埋所有客一定迫,真系以为茶餐厅。我哋当然起身走话唔食啦,之后再安排人少啲既bar枱比我哋,都好啊起码冇咁人迫。当日下午茶时段有一个brunch set $638 with free flow,我哋一人叫咗一个。净系点样食𠮶个都已经好求其,因为指住个餐牌都会点错食物。不过当中有位侍应系非常之有礼貌、自动自觉不停帮我哋加水,所以亦都唔系全部人系咁。食物质素卖相是有、主题亦都突出,每碟食物都有松露味道正常~露素无味、其他嘢都冇特别出色,最好味竟然系个汤90分钟前15分钟,会不断提你够钟要走,而且唔肯再加酒,我都明而家社会开始回复正常,人人都想做多啲生意。当时都未够4点又唔系即刻开始晚市,失望!不过甘样既服务态度,我以后就唔会再去。呢个集团有好多餐厅我都有试过服务又唔系甘。酒店价钱、茶记服务,当日埋单$1505两位
食物质素
卖相是有、主题亦都突出,每碟食物都有松露
味道正常~露素无味、其他嘢都冇特别出色,最好味竟然系个汤
酒店价钱、茶记服务,当日埋单$1505两位