2015-06-19 1470 浏览
一系唔食,一系就要试新野,所以朋友话有新既韩烧餐厅,唔去唔得啦。平时去既韩烧,坐既地方会比较硬,而梨满园既座位都可以讲系舒服,而且当我坐系卡位个阵,面前既升降机上上落落,人出出入入,感觉好得意。酱猪手平时既我系唔食猪手,因为会有阵骚味。但系呢个猪手反而无骚味之余,再加上生菜同辣菜既配搭,感觉好新鲜,唔够喉仲可以加D酱。咬落去,先爽后软,跟住辣味会系慢慢从菜里面辣出来,令你成个人庆合合。济洲岛黑毛猪五花腩呢个系讲求视觉感受,当你烧个阵,睇住D肥油位由固体变成透明,跟住D油系周围流,个阵真系流口水。肉唔太多,但出奇既系肥既部位食落去唔觉得油腻,于是...我又食多左几块。烤猪柳开头都以为烤猪柳食落去好硬唔会断,偏偏呢个就相反。烤完,一咬,断左,呢个就无腌过既,所以可以自己加上油盐调味,但记得点小小够了,唔系就好似我咁之后系咁饮水。烤大虾一只只大虾训系烤炉上面,慢慢咁由生变熟,仲要系个炉之前有烤过五花腩同腌制过既牛肉。食落去,唔会松散,好有咬口,仲可以唔洗加酱油食都得,够味。总结来讲,舒服既环境,再加上咁多好味既野食,跟住我今晚之后就要减肥。不过,值得既,因为真心觉得好食!

五花腩
济洲岛黑毛猪五花腩