餐厅: The Jungle
资讯:

2020-12-28 583 浏览
𝑵𝒆𝒑𝒂𝒍𝒆𝒔𝒆 𝑫𝒊𝒔𝒉𝒆𝒔 🇳🇵 .呢排见到好多foodie都去食呢间😍自己未食个尼泊尔菜 觉得好特别🤤餐厅装修得劲有森林feel🌴全部staff都系尼泊尔人 可以真正食到正宗尼泊尔嘅味道😚.MOMO尼泊尔饺子🥟 $88饺子有三款口味:鸡肉,猪肉,paneer芝士😋仲可以拣煎或者蒸😎我今次试晒三款味😌蒸猪肉饺真系似小笼包 不过就淡味啲同干啲 冇汤喺入面🤣煎鸡肉饺个味其实差唔多 入面都加咗洋葱粒🧅调味唔多都系偏淡 所以食到肉嘅鲜味 个人几钟意❤️虽然系煎 但系劲脆好似炸过咁 好香口🤩我最钟意系芝士款 将啲paneer切到细细粒 食落有啲似肉碎嘅口感 不过带淡淡嘅芝士味 我觉得唔错😝中间𠮶碟系辣椒酱 都几辣吓 净系点咗少少嚟试味 钟意食辣可以点饺子食 应该会几惹味🌶️.Fajitas墨西哥烧肉🇲🇽 $178有四块软墨西哥粟米薄饼 旁边配咗番茄莎莎酱,牛油果酱,酸奶油😚内馅可以拣美国西南风味鸡,烤牛肉或者煎虾 staff推介牛肉🐮几惊喜 原来系用铁板上 上到枱仲系咋咋声😆牛肉会同洋葱,三色椒一齐炒 个人觉得呢款就好浓味同埋好油😫啲牛肉好肥 同埋底𠮶啲好窿😣 佢仲有另一款系“The Jungl
𝑵𝒆𝒑𝒂𝒍𝒆𝒔𝒆 𝑫𝒊𝒔𝒉𝒆𝒔 🇳🇵
MOMO尼泊尔饺子🥟 $88

Fajitas墨西哥烧肉🇲🇽 $178
有四块软墨西哥粟米薄饼 旁边配咗番茄莎莎酱,牛油果酱,酸奶油😚内馅可以拣美国西南风味鸡,烤牛肉或者煎虾 staff推介牛肉🐮几惊喜 原来系用铁板上 上到枱仲系咋咋声😆牛肉会同洋葱,三色椒一齐炒 个人觉得呢款就好浓味同埋好油😫啲牛肉好肥 同埋底𠮶啲好窿😣 佢仲有另一款系“The Jungle” Tacos 佢系包好晒 入面系杂锦蔬菜同埋芝士丝 食落应该清新啲同冇咁油腻 可以试吓呢款🧐
Fajitas墨西哥烧肉

介绍完主食 就讲吓野饮同甜品🍮两杯野饮都整得好靓 全部用新鲜水果 味道都几fresh 钟意食水果一定要试吓‼️呢度仲有好多酒可以饮🥂啲cocktail望落都几特别😍
Mixed Berries Smoothie💗 $58
成杯pink pink好靓😍上面仲有一串杂莓 同埋朵花花😝Smoothie系用咗fresh mixed berries加yogurt,almonds同condensed milk🥛 饮落酸酸甜甜 但系唔多觉有炼奶味🙈
Mixed Berries Smoothie

Tropical Smoothie💛 $58
呢杯就系菠萝,芒果同热情果 再加vanilla雪糕🍦饮落都系酸酸甜甜 不过呢杯就会甜少少🤏🏻但系都唔太有雪糕味🤣但系口感相对会thick啲😋
Tropical Smoothie

Strawberry & Raspberry Tiramisu🍓 $78
同平时嘅tiramisu唔同 佢系蛋糕再浸莓汁 唔系手指饼浸咖啡☕️整体口感层次都几丰富 两层蛋糕系好腍 不过太湿 面头同中间𠮶层白色有啲似急冻咗嘅cream甜甜地 都有啲似雪糕🤔味道方面 就咁食蛋糕会好酸 加埋两层白色就还好 都系酸酸甜甜咁😛我个人唔太钟意食 不过朋友就觉得唔错🤭佢都几细旧 性价比唔太高🙊

Fajitas墨西哥烧肉
Mixed Berries Smoothie