2020-09-06 409 浏览
早几日想食芋头西米露,屋企楼下无选择情况底下帮衬左间包罗万有的小食店。心里面虽然已经打底知道楼下唔会有味食,但食𠮶吓仲一样觉得中伏。点伏法?咪系西米还西米,芋头还芋头,两者完全无交流无融和,伏伏伏。算叻,小食店不能要求太多。今晚食完饭经过糖水舖,话晒有十间八间分店,心谂普通中式糖水呢啲基本嘢应该无甩拖。点知⋯ 伏伏伏 伏伏伏⋯ 直升机起飞喇!点伏法?屋村楼下包罗万有小食店就话无厨房,每样嘢都系来货加热买啫。你糖水舖嚟架,芋头西米露呢啲基本嘢你竟然都做得唔好?!西米同芋头根本无一齐煮过,芋头唔粉唔淋,又无芋泥,睇张相已经解释晒 —— 芋头起角架!依家食泡菜呀?有无煮过架?芋头煮过条边一定会糊化。唔好同我讲芋头唔当造呢啲藉口,作为一间糖水舖,来货唔靓应该就直头停卖呢样嘢。成碗嘢,西米还西米,芋头又唔淋,花奶还花奶,椰浆少到真系唔知有无落过。几样材料无融合一齐,有如车仔面㨂配料。咁整出嚟真系侮辱咗芋头西米露呢款菜式!希望集团老细好好反思一下。

椰汁芋头西米露
外卖自取