2024-09-27
今晚想来一场日式烧肉,就嚟到位于佐敦嘅「和牛烧肉一郎」食晚餐啦!✨ 任食日式烧肉放题套餐。我要讲,真系好好食🤗🤗 各款烧肉都新鲜得不得了,烧得啱啱好,肉质鲜嫩多汁,真系一试难忘!🤠✨ M9 薄炙牛里脊肉。 喂,呢个真系无得输!🤭 牛里脊肉薄薄一片,烧到微微炙香,入口即溶,每一口都充满牛肉嘅香味,好满足!10分满足有10分满足!😣😣好好味✌🏼✨ 海虾。 海虾新鲜爽口,烧得刚刚好,虾肉鲜甜弹牙,真系好正!✨ 熟成壶渍牛肋肉(烧肉味噌酱)。 牛肋肉用烧肉味噌酱渍过,味道浓郁,烧到啱啱好,肉质嫩滑,令人一试难忘!✨ 特选拌生牛肉。 生牛肉新鲜滑嫩,加上特制嘅酱汁,每一口都充满惊喜!✨ 薄灸葱花牛舌(盐味)。 牛舌薄薄一片,烧到微微炙香,加上盐味同葱花,口感爽脆,好正!✨ 香草鸡腿肉。 鸡腿肉嫩滑多汁,香草嘅香味渗入肉中,每一口都好满足!✨ 黑毛和牛4款(肉眼,牛肋肉,肩胛肉,一口牛)。 黑毛和牛每一款都系精品,肉眼、牛肋肉、肩胛肉同一口牛都烧得啱啱好,肉质嫩滑,油脂分布均匀,真系好好味!「和牛烧肉一郎」嘅烧肉真系令人眼前一亮,无论系味道定系质素都值得欣赏。😝🤛🏻总括嚟讲,呢间嘅和牛烧肉一郎整得
总括嚟讲,呢间嘅和牛烧肉一郎整得非常用心,食物新鲜独特,价钱公道,份量十足,实在值得大力推荐!