2017-09-09
每段时间入座前出面都有一条长队餐厅够贴心,为免客人久等,天气又闷热,会叫员工拿冰凉纸包饮品分俾客人餐厅环境宽敞,即使二人用餐,亦会安排一张六人桌坐四人,避免挤逼有个专登俾客人放骨嘅兜如无意外一开始就点刺身先啦三文鱼系腩位黎,厚度十足大大件,油甘味响口度炸出黎,好新鲜甜虾好似比起上次黎果阵细只左啲,但依旧新鲜继续食冷盘野,因为怕饱,叫既寿司唔多黎到都系细细件,好食之余又唔会塞饱个肚,份量啱啱好特别推介三文角腩寿司同黑松露带子寿司海胆手卷 一啖摆晒入口混埋脆卜卜嘅紫菜饭,鲜甜美味蟹子沙律个人最爱之一,青瓜爽口,蟹子够多天妇罗开始上热食野,点左虾,蟹柳,茄子天妇罗茄子外脆内软,最钟意咬落软绵绵既口感炸物黎讲好新鲜,唔会觉得系千年油同埋摆左好耐羊架羊控必点,肉嫩味膻,无得输牛肉粒相比起羊架,牛粒稍为逊色,有啲难咬,亦无乜牛味梅酒饮品选择非常多,除左一般放题会见到嘅饮品外仲见到有梅酒清酒,鸡尾酒呢啲选择即刻点鸟两杯,居然有点惊喜,以为会甜到糖尿风味淋烧鱼干 蒜茸露笋炒珊瑚蚌送酒最佳小食芝麻鸡翼每次黎大喜屋都必点,好想疯狂食个芝麻脆鸡皮榴梿炸弹改左名做炸猫山王是咪猫山王我唔知,但
餐厅够贴心,为免客人久等,天气又闷热,会叫员工拿冰凉纸包饮品分俾客人 餐厅环境宽敞,即使二人用餐,亦会安排一张六人桌坐四人,避免挤逼
有个专登俾客人放骨嘅兜
三文鱼系腩位黎,厚度十足大大件,油甘味响口度炸出黎,好新鲜
甜虾好似比起上次黎果阵细只左啲,但依旧新鲜
继续食冷盘野,因为怕饱,叫既 寿司唔多
黎到都系细细件,好食之余又唔会塞饱个肚,份量啱啱好
特别推介三文角腩寿司同黑松露带子寿司
混埋脆卜卜嘅紫菜饭,鲜甜美味
蟹子沙律
个人最爱之一,青瓜爽口,蟹子够多
开始上热食野,点左虾,蟹柳,茄子
天妇罗茄子外脆内软,最钟意咬落软绵绵既口感
炸物黎讲好新鲜,唔会觉得系千年油同埋摆左好耐
羊架
羊控必点,肉嫩味膻,无得输
牛肉粒
相比起羊架,牛粒稍为逊色,有啲难咬,亦无乜牛味
饮品选择非常多,除左一般放题会见到嘅饮品外
仲见到有梅酒清酒,鸡尾酒呢啲选择
即刻点鸟两杯,居然有点惊喜,以为会甜到糖尿
蒜茸露笋炒珊瑚蚌
送酒最佳小食
每次黎大喜屋都必点,好想疯狂食个芝麻脆鸡皮
榴梿炸弹改左名做炸猫山王
是咪猫山王我唔知,但都系想一打一打咁点黎食
一咬落去阵榴梿就涌出黎,被朋友鄙视
唔知佢落去左啲咩调味,好香口好惹味
每次黎都要叫一盘
绝对系大喜屋招牌菜
大件又甜又多汁,不过后尾果轮再encore就酸左啲
每样叫一件share免中伏
3.6牛奶布甸,芝麻mousse,斑兰椰子芝士饼
焦糖日式软芝士蛋糕,京都宇治抹茶红豆mousse,德国冧酒提子芝士蛋糕
比起以前一件都摆唔入口进步左好多,牛乳布甸重奶味,几啱个人口味
特别要提嘅系斑兰芝士饼,建议唔好点免浪费食物
雪条任食,雪糕每人限一杯~
哈根大师有季节限定,果日系柚子味,就不了
另外竟然多左movenpick选择
食埋雪糕咁就食完一餐饱到想呕嘅放题
特别一提侍应服务态度好好,食食下我跌左部手机落地,即时冲埋黎帮手执
效率高礼貌好,全面极尚品质
价钱每位二百九十几左右,中左六合彩会帮衬多啲