2024-11-05 1235 浏览
中环🚇鸟匠真系一间值得推介嘅日式🇯🇵鸡串烧专门店,佢哋有劲多唔同部位嘅🐓鸡串烧同菜式,食物质素👍十分之高!入面陈设充满现代🏯日式简约风格,装修用咗好多🪵木质元素,环境舒适服务态度亲切😊。关东煮随机🖐️五款会比自选平少少,今次有萝卜、🥚鸡蛋、狮子狗、鱼片同埋鸡肉肠,🤤味道比坊间一般嘅清雅,更加能品尝到佢哋🥰优质食材嘅原味。柚子醋🐓鸡皮咬落有少少烟韧,加埋柚子醋嘅🤩香甜酸味,开胃又清爽👏。樱花渍慢煮鸡胸肉🔪刺身有稍为慢煮过,边位有🤏少许熟,中心就系全生嘅,所以肉质😍极之嫩滑,樱花渍嘅香气🌸令味道更加丰富,☺️刺身爱好者一定唔可以错过。串烧🔥绝对系呢一度必食嘅,除咗有好多唔同嘅🐔鸡串烧款式之外亦都有猪同埋牛,我今次就全部都拣食佢哋🏅招牌嘅鸡串,而且仲有啲每日😎限量供应嘅稀有部位,亦都系我拣来呢度😝嘅主要原因!🔶免治鸡肉入面有啲🐓鸡软骨碎,层次好丰富加上日本🥚生蛋黄同佢哋特调嘅酱汁💦,真系好滋味。🔶鸡胸肉带🤏少少香脆嘅鸡皮,🐔肉质依然多汁嫩滑,劲有惊喜🤩。🔶胃外壁软得来都几有😋咬口感,系一种好独特😘嘅风味。🔶鸡皮烧🔥得外面脆卜卜,入面仲有少少软👏,满满嘅香味,火喉控制得👍十分之好。🔶鸡肝唔系全熟嘅

🔶胃外壁软得来都几有😋咬口感,系一种好独特😘嘅风味。
🔶鸡肝唔系全熟嘅🤤所以十分滑嫩多汁,加上佢哋嘅酱汁💧好入味,极之适合爱食内脏嘅😆朋友。
🔶大腿肉🍗肉质鲜嫩多汁,咬落有少少🦷弹牙,好啱我口味。
🔶紫苏鸡肉卷好特别🐓,味道清新十分之有🌿层次。
🔶鸡颈肉🐔劲爽口香嫩,系我其中一个好钟意🥰嘅部位。
🔶鸡腩肉咬口比较😝烟韧,肉味香浓😋。
🔶鸡蚝肉😍口感好独特,十分之嫩滑👍,极之推介大家一试!

鸡汁Carbonara乌冬🍝我觉得绝对系呢度嘅🏅招牌菜之一,Q弹嘅乌冬配上用🐓鸡汁做底嘅特调Carbonara酱汁💦,味道极之浓郁好味🤤,加上有好多黑椒碎,整体感觉充满西日fusion风味👏!

虽然呢度嘅🍮甜品选择唔多,但佢个抹茶雪糕最中饼🤩令人印象深刻,浓郁嘅抹茶雪糕🍨上面加咗黑蜜酱同埋黄豆粉,配埋香脆嘅🥰最中饼,充满浓厚嘅日式🇯🇵风情,亦都系呢餐完美😋嘅结尾!