2018-05-30 243 浏览
平时食开豚王/霸吗,多数都会叫猪骨汤,觉得鸡汤唔够浓同香,今次黎到跑马地试佢地好出名既鸡沾面..一入到去环境都算好干净,拉面店黎讲算高级,煮食既开放式厨房都好企理,坐系bar table可以睇住日本师博煮野食,成个感觉好正宗既日本拉面店。我叫左个鸡沾面,朋友就点左个鸡白汤拉面,先试个沾面,听讲个鸡汤系好似打奶甘打泡打出黎,可以令到个汤底更加丰富更加绵,个汤确实真系好浓好绵,面质既感觉都好好味,感觉好似食紧忌廉乌冬一样不过少左阵忌廉味,放入口之后食到鸡味浓到个汤底好似用左好多只鸡煮左好耐咁,再试埋个熏蛋,个熏味同个面都几夹,但系我自己本身中意酱油味重d既溏心蛋.. 朋友俾我试鸡白汤拉面,感觉差不多,只不过系将个汤底整淡左...总结:鸡沾面系几令人回味但食完好颈渴要狂饮水,但可能我胃口唔系好大觉得个份量太d大,个我谂女仔食既话就未必食得哂..
鸡沾面

鸡白汤拉面