2022-08-22
呢间Omakase 店午市厨师发办第二位有半价优惠,朋友极力推介下终于book 左黎试下啦,餐厅系铜锣湾闹市十楼,环境算开扬,采光度十足👏🏻但劲可惜既系当日既booking 好full,去到冇bar 枱坐要坐table,冇得同师傅交流下🥺sad jor一阵就点餐啦,今次试左Omakase 寿司12贯,由于餐厅用既鱼生好特别,好难完全记到晒所有鱼生既名,但整体味道好出色,绝对系物有所值,我特地记低左我最爱既寿司:福岗伊佐目寿司梳子鱼寿司北海道帆立贝寿司狮鱼寿司赤虾寿司拖罗寿司好新鲜好肥美,师傅用上唔同既渍物配搭鱼生,升华左整体既味道,令到每件寿司既味道同层次都更丰富特别推介冲绳紫海胆三文鱼子don:师傅特地用渍料同酒腌上三文鱼子,令其更香甜,只能够讲真系整得太出色,加上啖啖新鲜creamy 既海胆,真系一啖一幸福最后既甜品都惊喜十足,开心果雪糕好浓坚果味,唔会好甜同奶香味好match,为呢餐饭划下完美句号真系非常推介这餐的午市Omakase ,Oishii leiiiiiiiii!但美中不足既系冇得同师傅交流,俾晒藉口我再encore!时间关系我再book jor 9月再黎食啦🤤🤤
福岗伊佐目寿司
梳子鱼寿司