2023-04-01 136 浏览
极鮨🍣Omakase Night.爆场嘅Omakase餐厅,用膳当晚啲吧枱满晒🤭好有人气啊!试左二十二品嘅set,非常丰富🤩.おまかせ (匠)前菜•二点🔺新鲜莹光鱿鱼🦑咬落爽脆好少系呢个质地🔺白子🤩原来新鲜嘅真系好好食,完全无腥!上面有萝卜蓉辣辣地都配.刺身•五品🐟摆碟好靓🥹😍有池鱼、用金箔鲍鱼干酱点嘅莹光鱿鱼🦑、赤贝、日本真蚝教我地要顺返次序食,咁就会由淡至浓,有个味觉嘅享受😎.季食和食三品🔺金鲷立鳞烧🐠好脆口呀!啲鳞片烧到直身,所以叫立鳞烧,配左南瓜味增酱,甜甜地又几夹🔺北海道帆立贝明太子大大粒帆立贝,中间夹左明太子再制作成天妇罗🍤不过熟左嘅明太子味道相对无咁突出~芦笋都系脆脆地,好食呀😋🔺呑拿鱼下颚🐟油份比较多,含有不饱和脂肪,鱼嘅肉质真系好嫩滑加上系我钟意嘅吞拿鱼🥹.寿司🍣九贯🔺青柳贝🔺白虾🦐🔺地金目鲷🔺池鱼🔺新鲜鲭鱼🐠呢个正呀切到个纹好靓,紫菜夹住加上配料,鱼味浓又切得厚身😎🔺火炙䲠鱼🐠面层加左黑松露,都系季节鱼🔺火炙吞拿鱼面颊🔺鹿儿岛拖罗🐟大拖至爱❤️.主菜•一品金光闪闪蟹🌟好甜啊个蟹🦀️加左啫喱其实系想做到蟹醋效果,只系入口即溶,但就成件艺术品咁☺️😍.鱼汤🐠🥣呢个重点推介,果
极鮨🍣Omakase Night
おまかせ (匠)
前菜•二点
🔺新鲜莹光鱿鱼🦑
咬落爽脆好少系呢个质地
🔺白子🤩
原来新鲜嘅真系好好食,完全无腥!上面有萝卜蓉辣辣地都配

刺身•五品🐟
教我地要顺返次序食,咁就会由淡至浓,有个味觉嘅享受😎

季食和食三品

🔺青柳贝
🔺白虾🦐
🔺地金目鲷
🔺池鱼
🔺火炙䲠鱼🐠面层加左黑松露,都系季节鱼
🔺火炙吞拿鱼面颊
🔺鹿儿岛拖罗🐟大拖至爱❤️

主菜•一品
金光闪闪蟹🌟

鱼汤🐠🥣
呢个重点推介,果然系无夸大😆好有妈妈煲嘅感觉,我本身好钟意饮鱼汤架🥹煲到奶白咁真心鲜味😍呢道可以完全做到呢种feel‼️
加左好多种鱼,煎完煲,再press再煲过,加左蓝色植物鱼子好得意🤭

甜品
🔺玉子蛋糕🥚
咸咸甜甜好正呀😍质感特别!
🔺蜜瓜🍈士多啤梨🍓