2018-01-14 129 浏览
想食榴梿就一定念起呢间位于庙街附近既榴莲王。小小一间外卖店,系铺位外放置两张胶枱凳,坐系街边度享受榴梿大餐真系风味无穷!我地两个人都嗌左好多野,饮品有热桔仔蜜,甜品就点左榴梿心太软,榴梿肉卷同埋猫山王雪米饼。榴连心太软比想像中夹好多,朱古力外皮好脆,好浓好香,榴连同朱古力味又唔会互相掩盖。另外仲有个榴连雪芭,榴连味都好重,口感唔会粘,平时唔好食榴连嘅可以试呢个。老板就冲左杯桔仔比我地试下,好甜带少少酸味,好合适冬天饮,入面真系有位桔仔。我都忍唔到手买左一樽翻去。再黎系猫山王雪米饼,雪米饼用纯正米浆做,口感外脆内烟韧,软林好食。入面既榴梿容溶似系不经调味,正。压轴出场嘅系榴梿肉卷。外型细细件一个卷薄饼,切开左一半放系纸托上。咬一啖入面满满既榴梿味道系口中爆发,仲会见到一丝丝既非常浓厚既猫山王果肉,真材实料!好正!呢间小店用料真实,佢既质素绝对值得呢个价,所以想回味榴梿必定黎光顾榴梿王。

再黎系猫山王雪米饼,