2017-05-10 114 浏览
今日发现原来庙街有好多好野食ga, 俾我发现到一间有好多榴梿食品既小店身为durian addict, 当然唔可以错过啦仲有猫山王卖添ga, 第一次见整个既猫山王,颜色同普遍见的好唔同即叫即整既D24榴梿白雪饼热辣辣,烟烟韧韧的,个白雪饼无咩味道,不过连埋中间既榴梿一齐食,口感好正,同榴梿既甜味融合一齐,无得顶榴梿pizza你食过未呢?呢个榴梿pizza既榴梿肉好厚,面头有埋芝士,做到拉丝既感觉,虽然呢个pizza又有榴梿,又有芝士,但比我想像中唔系好腻㖞不过如果2个人食就可能会食唔哂,最理想系3-4个人KO佢榴梿cheesecake呢个cheesecake我非常欣赏,超soft, 又唔会好甜,同之前食开既new york cheesecake差好远,new york cheesecake比较硬,食几啖就会开始腻,但呢个cheesecake完全无腻既感觉中间仲有一层厚厚既榴梿肉ga除左有榴梿甜品之外,仲有其他烧烤野食ga下次我要过黎食下烧烤先得
身为durian addict, 当然唔可以错过啦

即叫即整既D24榴梿白雪饼

榴梿pizza
不过如果2个人食就可能会食唔哂,最理想系3-4个人KO佢
榴梿cheesecake
中间仲有一层厚厚既榴梿肉ga
除左有榴梿甜品之外,仲有其他烧烤野食ga
下次我要过黎食下烧烤先得
2017-05-08