2019-06-20 38 浏览
同友人第一眼望到呢间冰室既时后,就话一定要入去试下,因为佢既装修好靓,好多以新式物料、原素造成既怀旧摆设同装饰,例如霓红胶牌写住“呢度埋单”,怀旧既磗地板,怀旧既食物,新式装修,系结合新与旧既产呢度岀名瑞士汁鸡翼同鸡脾,所以一定要叫黎试啦,系好食既瑞士汁,但略微有点苦味。配送既沙律味道可以,但用胶兜装住,个卖相就差啲啦。蕃茄浓汤通心粉都系其中一个招牌菜,所以一定试下啦,个蛋炒得好靓,汤底浓郁,够酸甜。麻辣脆鸡粒就相比起唔算好特别,不过系新鲜炸既,够香口,份量够4个人当小食share。食港式茶餐厅点少得菠萝油,热辣辣既菠萝包夹住一大块牛油,好难唔好食,食到好有罪恶感。红豆冰又系怀旧食物之一,奶同红豆比例系3/2,个人钟意再甜啲,同埋支饮管太细,饮得有点辛苦,除此之外杯红豆冰我系满意既。绿椰冰我第一次饮,估唔到绿豆同椰汁好夹,同样好满意。系一间食下午茶既好地方。

瑞士汁鸡翼
瑞士汁鸡脾
沙律

蕃茄浓汤通心粉

麻辣脆鸡粒

菠萝油

红豆冰又系怀旧食物之一,奶同红豆比例系3/2,

绿椰冰我第一次饮,估唔到绿豆同椰汁好夹,同样好满意。
红豆冰+ 绿椰冰

系一间食下午茶既好地方。
下午茶
瑞士汁鸡翼