2015-09-03
系呢啲咁穷既日子,咁岩同事俾左两张coupon我,唔系唔黎食啊? 不过真系唔明香港人点解咁钟意上海野?间间都要排队最少排半个钟,而我地今日就等左成个钟...3个人嗌左唔系好多野,可能等得太耐食龙肉都无味! 每人嗌左个面,一份小笼包同一份镇江骨。小笼包黎讲,我食左几间香港出名既其实都系差唔多味@@ 皮系薄既,肉黎讲就有啲少,入面既汤汁几好饮,不过饮完系咁饮茶, 姐系味精汤?镇江骨-其实我都几中意食,好似每一次黎都会嗌。不过份量就太少啦,$58得几旧,人多都唔够分添啊!但真系几好味,酸酸甜甜,入口即溶,又唔痴牙。炒年糕,呢个份量又好多㖞,我自己食系完全食唔哂既!不过我就唔系太中意佢个味,好似普通味极炒咁,有啲咸,而年糕又唔够烟轫,最后食哂啲肉同菜算哈哈如果唔系有$200 coupon,排咁耐队既话我应该唔会再食,食物质素普通而己。
3个人嗌左唔系好多野,可能等得太耐食龙肉都无味! 每人嗌左个面,一份小笼包同一份镇江骨。 小笼包黎讲,我食左几间香港出名既其实都系差唔多味@@ 皮系薄既,肉黎讲就有啲少,入面既汤汁几好饮,不过饮完系咁饮茶, 姐系味精汤? 镇江骨-其实我都几中意食,好似每一次黎都会嗌。不过份量就太少啦,$58得几旧,人多都唔够分添啊!但真系几好味,酸酸甜甜,入口即溶,又唔痴牙。 炒年糕,呢个份量又好多㖞,我自己食系完全食唔哂既!不过我就唔系太中意佢个味,好似普通味极炒咁,有啲咸,而年糕又唔够烟轫,最后食哂啲肉同菜算哈哈