2022-06-25 77 浏览
收工约朋友食晚饭,系屯门想揾间唔太贵而有特色既,揾到呢间红米餐厅,睇过餐牌款式都几多,价钱唔算贵,又未试过,今次就黎试下啦,餐牌好多野唔影咁多,就咁影左今日叫果2款野果页。先讲讲主菜加20蚊有汤,沙律,牛角包同饮品,但上到黎系半份厚多士,可能牛角包卖晒啦,但又唔同我地讲声,呢方面做得唔多好,我地都唔介意食多士既,但交带声会好d。罗宋汤好酸,我就几钟意既,好过饮d沟水沟到淡晒既汤,沙律加左胡麻酱,多士烘得唔够香脆,似食面包。原条蒲烧鳗鱼蛋包铁板饭,卖相麻麻,同睇其他人post上黎d相差好远,鳗鱼唔算大条,同埋好韧,好似食胶咁口感,蛋包饭还好,饭用珍珠米略湿左dd。和风照烧铁板炒乌冬,两位朋友都拣左同1款,佢地就话唔难食啰,但都唔叫好食,乌冬偏淋身。整体上都好有进步空间,都仲可以俾多次机会佢下次黎试下其他野既。

原条蒲烧鳗鱼蛋包铁板饭