2019-01-10 1581 浏览
帝景酒店・帝景轩《黑钻松露海鲜自助餐》平日 $258*(成人)/ $216*(老幼)假日 $314*/ $269*1⃣食物食物种类多,有中菜有西菜,亦照顾到素食朋友既需要,提供多款沙律。每位客人都会有半只黑松露芝士焗龙虾,都几大只。总括黎讲,以三百蚊既价钱可以任食长脚蟹、肉眼排同哈根达斯雪糕,CP值都几高!-♦当中我最钟意烧澳洲牛肉眼,约五成熟。厨师薄切牛排,不论淋上红酒汁定黑椒汁都风味依然,肉本身牛味出,一咬亦好juicy,而且一啲都唔韧,呢点十分加分。-♦哈根达斯雪糕(香蕉味)🌕🌕🌕🌕🌑点解要特别讲?因为系独有口味,出面都买唔到!蕉味好浓,再带有小小牛奶味,同韩国只香蕉牛奶味道差不多,蕉味一啲都唔假。-见到枱面有个饮品餐牌,R爆头都谂唔到饮边杯,一于4杯试哂啦!不过要留意,每杯都要额外加$42咖。♦冻 杨枝甘露 +$42🌕🌕🌕🌕🌗超级浓郁既芒果味,感觉上同鸿福堂果枝差不多。-♦暖 花胶冰糖雪耳甘露 +$42🌕🌕🌕🌕🌗唔会太甜,饮落好清几解渴,仲有啖啖雪耳碎tim。-♦暖 川贝杏仁露 +$42🌕🌕🌕🌑🌑如其名,系极浓杏仁露,钟意南北杏味既人会钟意,可惜我唔钟意。-♦冻 北海道牛乳百合木
帝景酒店・帝景轩
《黑钻松露海鲜自助餐
平日 $258*(成人)/ $216*(老幼)
假日 $314*/ $269*

1⃣食物

♦哈根达斯雪糕(香蕉味)
🌕🌕🌕🌕🌑

♦冻 杨枝甘露 +$42
🌕🌕🌕🌕🌗
超级浓郁既芒果味,感觉上同鸿福堂果枝差不多。
♦暖 花胶冰糖雪耳甘露 +$42
🌕🌕🌕🌕🌗
唔会太甜,饮落好清几解渴,仲有啖啖雪耳碎tim。
♦暖 川贝杏仁露 +$42
🌕🌕🌕🌑🌑
♦冻 北海道牛乳百合木瓜露 +$42
🌕🌕🌕🌕🌑
系木瓜鲜奶,但可惜无台湾北回咁好饮,稀左啲,都用料都实在,唔会淡如水。
2⃣环境
晚市外面黑ma ma,窗外景色睇唔到,不过内里格调都唔错,装修型格modern,楼底高,无乜压迫感。枱与枱之间唔会太近,私隐度都够。不过,刺身同雪糕都放左系出面楼梯附近位置,大家去到唔好忽略呢啲位啊!
3⃣服务
职员友善亲切,几勤力收碟,放出黎平均30秒会帮你收,不会视而不见。
*需按原价加一 (约$40)
📍
荃湾汀九青山公路353号帝景酒店
🙈搭到去荃湾站或荃湾西站,都有免费接驳车去酒店,消费完自助餐都会有免费乘车卷。仲可以去附近沙滩打下卡,之后再食自助餐
-》班次方面,去帝景酒店官网,碌到底按「常见问题」,碌到底揾「交通」,之后就有。
2019-01-07