2024-12-13
同表姐一起在尖沙咀,沿着海滨长廊,一面倾偈一面慢慢行到海港城😄由于天气非常唔错,而且好猛太阳,所以当行到海港城嘅时候其实已经觉得几口喝😅所以一到达海港城,我就已经开始揾吓有冇地方可以同表姐一齐坐低饮杯嘢解下渴😄冇几耐就揾到呢间 Tea Moment ☺️由于系平日,而且大约下午茶时间,所以好好彩唔系太多人☺️如果系周末时间一定会大排长龙😅虽然舖头空间唔系好大,但系其实都坐得舒服,亦都适合同朋友坐低饮杯嘢倾偈嘅好地方😊而且以海港城舖头嚟讲,我觉得饮品价钱亦合理😊我点咗冻嘅浙江绿茶,表姐就拣咗冻嘅茉莉花茶😄 呢两杯茶影出嚟好似两杯啤酒咁🤣但其实佢哋真系茶嚟嘅🤣我觉得好得意同好搞笑🤣 两杯茶嘅味道都唔错😊我同表姐都有尝试咗对方个杯☺️店舖装修设计也不错,坐在店内感觉舒服☺️ 而且店外也有少量座位,相信坐在店外的话,体验也会有所不同😄