Family Day约埋爹地妈咪👨‍👩‍👧但又唔想成日行商场。😎今次搭巴士🚌去咗落车行1️⃣分钟就到嘅大埔林村许愿树行下👟。天气又晒又热🌞,行埋去隔离嘅餐厅食晚餐。🍽️环境好靓😍,好似置身系欧洲嘅花园咁⛲️。仲可以选择坐室内或者室外。🥰🍕 夏威夷比萨系一个薄脆批。配料有菠萝🍍、火腿🐷、芝士🧀。芝士份量多到有拉丝嘅效果。😙🐟 香煎鱼柳配蜜糖柚子汁大大块肉质嫩滑嘅鱼柳,底下仲有薯蓉。🤭蜜糖柚子汁酸酸甜甜嘅,同鱼柳好夹。🫶🏽🍝 茄汁海鲜意粉有青口、带子、虾、蚬等等嘅海鲜。🤩意粉挂汁,酸酸嘅味道好开胃。😋🫖 茉莉绿茶 (冻)一壶嘅冻茉莉绿茶。浸得越耐越出味。😎仲有蜜糖🍯另上,可以自行决定加几多份量。😉🐸 荷塘青蛙 🟰 青柠沙冰大热天时🥵饮返杯沙冰就最爽啦。😍就算溶咗嘅沙冰,味道亦唔会太淡。🥳🌳 黄金树下 🟰 芒果菠萝沙冰。芒果菠萝味道重。味道唔会太甜。🤩2杯沙冰唔同颜色嘅好靓。🏔️ 焗火焰雪山 (小)连平时唔太钟意食甜品嘅妈咪👩🏻,见住隔离枱食紧呢个甜品都话要叫个嚟食。🤭我地3个人👨‍👩‍👧食细嘅份量就啱啱好啦。🥰夹住有2️⃣个云尼拿雪糕、杂果椰果系入面之余,外层仲用软腍腍嘅蛋糕同cream包住。🥳店员仲会

天气又晒又热🌞,行埋去隔离嘅餐厅食晚餐。🍽️

环境好靓😍,好似置身系欧洲嘅花园咁⛲️。
仲可以选择坐室内或者室外。🥰

🍕 夏威夷比萨
系一个薄脆批。配料有菠萝🍍、火腿🐷、芝士🧀。
芝士份量多到有拉丝嘅效果。😙

🐟 香煎鱼柳配蜜糖柚子汁
大大块肉质嫩滑嘅鱼柳,底下仲有薯蓉。🤭
蜜糖柚子汁酸酸甜甜嘅,同鱼柳好夹。🫶🏽

🍝 茄汁海鲜意粉
有青口、带子、虾、蚬等等嘅海鲜。🤩
意粉挂汁,酸酸嘅味道好开胃。😋

🫖 茉莉绿茶 (冻)
一壶嘅冻茉莉绿茶。浸得越耐越出味。😎
仲有蜜糖🍯另上,可以自行决定加几多份量。😉

🐸 荷塘青蛙 🟰 青柠沙冰
大热天时🥵饮返杯沙冰就最爽啦。😍
就算溶咗嘅沙冰,味道亦唔会太淡。🥳

🌳 黄金树下 🟰 芒果菠萝沙冰。
芒果菠萝味道重。味道唔会太甜。🤩
2杯沙冰唔同颜色嘅好靓。

🏔️ 焗火焰雪山 (小)

我地3个人👨‍👩‍👧食细嘅份量就啱啱好啦。🥰
夹住有2️⃣个云尼拿雪糕、杂果椰果系入面之余,
外层仲用软腍腍嘅蛋糕同cream包住。🥳

店员仲会即场烧个火焰🔥雪山比我地睇。😎
睇得我地好过瘾。👀