2021-08-16
[ #欢乐下午茶]同囡囡由朝玩到晚,#睡到三点叹tea 嘅日子快将完结,捉紧暑假尾巴尽情玩乐吧~知道 Pokka Café 新推出的二人下午茶,成十款食物同饮品,加上徐徐阳光斜照下环境舒适,优闲气氛下享受CP 值高High Tea 一乐也,快乐就系咁简单~Tea Set 有咩食?咸点:松叶蟹肉牛油果蕃茄沙律、黑毛猪火腿配蜜瓜、鹅肝酱多士、日式芝麻鸡翼、迷你鸡肉汉堡牛角包甜点:日式红豆绿茶慕斯、士多啤梨慕斯牛奶布甸、鲜果吉士挞、日式焦糖拖肥芝士卷及甜蜜马卡龙。食材新鲜高质,份量刚刚好,新鲜即叫即制,日式芝麻鸡翼同迷你鸡肉汉堡牛角包🥐,香脆肉嫩Juicy 有肉汁,松叶蟹肉牛油果蕃茄沙律🥗,下层更有骨胶原jelly 好鲜味开胃😋甜点同样出色,钟意佢唔太甜同腻,仲有份量十足嘅招牌日式焦糖拖肥芝士卷香软幼滑~欣赏佢饮品都有多选择架,我地就拣左金时姜柠柚子蜜同柠檬特饮,有柠檬清香感觉清新又开胃解腻消滞。
[ #欢乐下午茶]
加上徐徐阳光斜照下环境舒适,
Tea Set 有咩食?
咸点:
松叶蟹肉牛油果蕃茄沙律、黑毛猪火腿配蜜瓜、鹅肝酱多士、
日式芝麻鸡翼、迷你鸡肉汉堡牛角包
甜点:
日式红豆绿茶慕斯、士多啤梨慕斯牛奶布甸、鲜果吉士挞、
日式焦糖拖肥芝士卷及甜蜜马卡龙。
有柠檬清香感觉清新又开胃解腻消滞。