2011-12-04
中午来这里食lunch, 味道几好份量颇多, 环境不错, 不像其他茶餐厅般很挤迫, 尤其是柠檬茶, 甜味同涩度都适中。见到店舖出面玻璃贴满杂志广告同相片有鸡煲食,好似好似吸引好好味,之前听同事讲晚上等位闲闲地都要等1至2小时, 听闻近期扩充左,一于Happy Friday晚上同女朋友试试。 8点几去到,呢到有盏好豪华既水晶灯,加上枱同卡位都好阔落,感觉舒适。因见呢到sell场鸡好似好出名,叫左个小辣半只鸡, 味道不错, 鸡既份量都几多又大件(虽然只点了半只鸡),仲几滑好上色, 证明系生炒过d鸡, 唔系烚完放落汁到就算。一直以为鸡煲系小菜, 仲谂住叫个白饭,原来食完加汤系可以打埋边炉,效果真系超正。可能大家钟意食浓味野,,我个人觉得食完鸡之后加汤既汤底,比起平时食开既沙嗲汤底更惹味,加上有少许辣辣麻麻,愈滚愈好味!唔会好似麻辣火㶽得个辣字,食完因为油腻得滞最后肚疴,最正既系凉凉的天气饮埋啤酒真系一流。 食物方面: 手切牛真系好嫩,好好食 炸鱼皮好薄好“趣” 日本乌冬真系超赞,唔系出面既货色,叫埋米粉,吸了鸡汁好好味 其他食物都几新鲜, 但个鸡汁实在太惹味,所有野食都变得好好食。V。 值得
食物方面:
手切牛真系好嫩,好好食
炸鱼皮好薄好“趣”
日本乌冬真系超赞,唔系出面既货色,叫埋米粉,吸了鸡汁好好味
值得推介,会再去食过