2024-01-21
今日去左铜锣湾交收,就顺便去咗朋友介绍的印尼菜餐厅试吓。𠮶阵时系食饭时间晚上7:00,餐厅坐满晒人。见到店舖门口有买好多特色印尼小食同甜品。芝士炸碎鸡捞面 : 🌕🌕🌕🌕🌕佢嘅碎鸡一啲都唔碎有4大件,外皮炸到脆卜卜,入面鸡肉仲系好滑好juicy!再加印尼捞面底真心推!不过如果唔食得辣,建议唔好啰入面兜辣椒碎好辣!巴东牛肉饭 : 🌕🌕🌕🌗🌑佢嘅牛肉份量都算多,本身除咗牛肉之外仲有牛展,牛展食落都几爽口。香料味都几重,但我觉得咖喱汁可以多番啲。烧牛丸 : 🌕🌕🌕🌕🌕BBQ味好重,同埋佢烧到外皮好破。识落好有特色。同时牛肉味又重,想点小食可以试吓。烤柚子鸡翼 : 🌕🌕🌕🌕🌕可能我本身好钟意食鸡翼,所以我觉得味道不错,加上柚子味重,酸酸甜甜都几开胃。班兰蛋糕 : 🌕🌕🌕🌕🌕好耐冇食过咁出色嘅班兰蛋糕,食落口感非常松软。而且斑斓嘅人都嘅外皮一股淡淡的炭烤味👍🏻👍🏻(ps本身系想叫班兰千层糕,但系去到7:00点已经卖晒,下次有机会一定要试吓)
芝士炸碎鸡捞面 : 🌕🌕🌕🌕🌕
巴东牛肉饭 : 🌕🌕🌕🌗🌑