2023-11-17 43 浏览
今次嚟到印度餐厅试一下,这间餐厅遍布世界各地非常正宗Mango Lassi 芒果印度奶昔餐前饮品重芒果和奶昔运为一体,软绵绵,唔系太甜,芒果控必点🥰Pudhina Murgh Tikka 薄荷鸡块虽然名字系薄荷鸡,但食落口唔会话好薄荷, 因为佢系用薄荷叶压制做汁配合其他香料, 配合得好好,另外会跟铁板上,所以啲汁可以令啲鸡保持软熟, 还有很多配菜垫底😙Butter Dosa 牛油薄煎饼牛油煎薄饼本身以为好似我们中式薄饼这样,点知佢系一个超大型圆筒薄饼,简直系超级薄饼, 薄饼香脆配合四款酱汁可以试到唔同嘅味道, 特色薄饼必点 😍Chicken Lolly Pop 鸡肉棒棒糖被名字吸引,所以点来试一下,佢系鸡锤仔好入味和炸得刚刚好,里面还有鸡肉汁渗出嚟,另外亦都有跟甜酸酱,口感更丰富🤤Mutton Sukka Varuval 羊肉嚟都印度舖当然要食下羊肉,这款羊肉配合很多印度香料,唔系好苏,可以捞薄饼或者饭吃 一流 🤩Bamboo Biriyani (Chicken)上餐嘅时候,佢系有竹筒载住个饭的,饭入面有一只鸡蛋和有骨鸡肉,同埋米系用印度米配合其他印度香料和豆炒埋一起,配合得很好🤗Ga
今次嚟到印度餐厅试一下,这间餐厅遍布世界各地非常正宗

Mango Lassi 芒果印度奶昔

Pudhina Murgh Tikka 薄荷鸡块

Butter Dosa 牛油薄煎饼

Chicken Lolly Pop 鸡肉棒棒糖

Mutton Sukka Varuval 羊肉

Bamboo Biriyani (Chicken)

Garlic Naan 印度大蒜烤饼
Nana 系印度厚薄饼,拣了大蒜味口感更丰富,焗得好软熟又唔太肥,配合其他咖哩一齐吃一流 😄

Butter Chicken Masala 黄油鸡咖哩
咖哩方面我们选了黄油,里面的鸡全部都系冇骨的, 啖啖肉和好嫩滑,送薄饼一流 🤩

Palak Paneer 印式芝士菠菜
另外一款我们选了芝士菠菜, 菠菜颜色很突出,有啖啖菠菜味,里面有布豆腐,都系夹薄饼食😆