2021-08-31 527 浏览
当日差唔多6点半到餐厅,门口贴住6点半开始营业,最后迟左15-20分钟先开门,于是排满等堂食同外卖既人,不过小店人手唔够我都可以理解既。铺面都迫迫地架,不过无论装潢定食物,都好地道台式经典卤排骨铁路便当🍱事前喺fb土瓜湾群组做哂功课,知道卤排骨系必点,卤排骨相比酥炸排骨唔会咁热气都干,仲会更入味同更古早味。平时出面食台式排骨饭,可能真系得排骨同饭,顶多加啲肉燥俾你,成个饭都系干噌噌。但系呢个便当就唔会,佢每份便当都会配当日既指定配菜包括麻婆豆腐、沙茶粉丝同粟米,麻婆豆腐好好食,捞饭真系一流经典卤鸡块铁路便当🍱我地另外仲点左卤鸡块便当,鸡块大大件份量好多,不过明显系卤排骨比较出色。呢份我地加左卤肉,味道同软腍度刚好,都几好食酥炸花枝丸 (山葵芥末)🍢炸花枝丸就一般,山葵芥末酱都好普通,唔系唔好食,但冇特别惊喜台式饮料🥤跟餐可以配饮品,无糖茶系免费,其他就加入$4-$12左右,首推冬瓜凤梨茶,系用新鲜凤梨肉,唔会好甜,好渴解

经典卤排骨铁路便当🍱
经典卤排骨铁路便当