2021-08-16
今次黎到沙田,估唔到就系大商场入面都揾到高质好野食㖞! 见到呢间位于新城市广场既餐厅,装修好欧式,而且坐得又舒服,系姊妹们谈心好地方!😆😋炸南瓜芝士米球 $60呢个米球炸出黎好靓,真系好金黄香脆,远远已经闻到芝士香!😌入面除左有risotto好特别,仲有Parmesan, mozzarella等3种芝士!🥰不过唔洗咪太漏,仲有啲Parma ham既咸香balance番,正!😝😋传统意大利沙律 $95呢碟好eye catching打卡一流!😉好多新鲜既小蕃茄,好爽甜,再加上一大旧mozzarella芝士,捞埋一齐食真系好有风味,酸酸香香既味道好开胃!🥰😋古法意式烟肉pizza $150呢个pizza最有特式就系有只生蛋系上面!食既时候笃穿佢 平均咁涂均匀,令成个pizza都有蛋汁既香味同好滑!食落仲一啲都唔干添!其次系饼底做得好出色!薄饼底但唔系好脆果种,咬落烟烟un un,仲好弹牙!😆一定要encore! 最后烟肉同蕃茄做点缀,令pizza多左咸香同惹味,必点推介!😍😍😋香烤蒜蓉pasta $135意粉做得唔错,几有弹性又爽口,条条分明而且加埋辣椒好香口!😍虎虾份量都好多,起码有4-5
😋炸南瓜芝士米球 $60
炸南瓜芝士米球
😋传统意大利沙律 $95
传统意大利沙律
😋古法意式烟肉pizza $150
古法意式烟肉pizza
😋香烤蒜蓉pasta $135
意粉做得唔错,几有弹性又爽口,条条分明而且加埋辣椒好香口!😍虎虾份量都好多,起码有4-5只仲要冇壳,岩晒我呢啲懒人🤣蒜蓉味好香好出, 成个意粉既配搭都做得几好,可以一试😙
香炸蒜蓉pasta
😋Tiramisu $50
呢个甜品做得几出色,估唔到Marsala酒味咁出,食落有好香醇既感觉!😌同埋上面既cheese cream做得好滑好浓厚,芝士好香浓,但又唔会太甜,因为上厚既咖啡粉既少少苦味更加衬托到cheese同酒味,正!😉
Tiramisu
Tiramisu
😋cucumber & mint $55
呢杯mocktail好岩夏天饮,欣赏佢做得唔会太甜,出到cucumber果种清爽既感觉,加埋薄荷既凉浸浸,系fresh呀!😙
😋mango mania $55
呢杯就有啲沙冰,都好岩夏天饮!芒果既味道分左层次,又有唔同既口感,最紧要芒果香得黎,唔会系死甜,几正!😍