2018-05-25 61 浏览
第一次去就觉得餐厅位置较难揾, 系soho区内, 中环既核心地区, 几有气氛试下呢间日本拉面我地睇左个餐单几次都心大心细店员好主动介绍, 我拣左黑虎, 系加左黑蒜既拉面, 我朋友揾左赤虎, 因为怕太辣, 所以店员好细心安排辣酱另上店员都推介我地两款小食, 系饺子同炸鸡。 饺子系佢地自己包既, 而炸鸡都系秘制既我地试左炸鸡, 有跟沙律同有6块左右。 好正好脆 调味岩岩好 我推介要试下炸鸡黑蒜油拉面, 有两只面底可以拣, 我叫左粗身果只, 挂汤力强, 汤底系用猪骨煲10个小时以上, 啖啖精华。 出面食开既系落左味精或香精, 钟意原汁原味又健康既就要试下呢间拉面有跟两块猪肉, 同荀, 木耳, 全部都很地道很正宗。 加上店内的日本歌。 气氛一流我试左赤虎既辣酱, 唔会好辣果种, 辣得几润原来夜市叫满100 蚊就送猫头鹰啤酒一支, 好惊喜呀, 因为好抵饮呀。 倒出黎有成3杯咁多。 有啖味同浓味拣, 梗有一款岩饮有3款拉面配料可以拣: 红姜丝, 辣椰菜 同辣韮菜。 又为拉面增色不少食完觉得岩岩好。 见到仲有午市便当同咖喱饭, 如果系附近返工我会买黎试下 总结: 店主好有心思打理店舖, 拉面原汁原味

试下呢间日本拉面
我地睇左个餐单几次都心大心细

我推介要试下炸鸡

我试左赤虎既辣酱, 唔会好辣果种, 辣得几润

总结: 店主好有心思打理店舖, 拉面原汁原味很值得欣赏, 下次会介绍朋友黎试

2018-05-24
  • 炸鸡