2020-06-06
呢间由泰国厨师主理嘅泰国菜馆,味道非常正宗。🇹🇭 而且每日都有一款一蚊菜色优惠,按星期日数唔同,真系好抵食。👆🏻黄咖哩鸡($1)[好味度:7.5/10]因为我哋去𠮶日就系星期日。⛱️ 而星期日喺𠮶间分店嘅一蚊菜式就系黄咖哩嘞。💛 虽然只系一蚊,但系都一啲都唔求其㗎㖞。🤫 黄咖哩嘅味道正宗,同其他泰菜馆嘅比较,更加地道。😆 味道偏甜,而且咖喱香料更有层次。🤏🏻 而且入面亦有好多好嫩滑鸡肉,配上黄咖哩,真系好正。🐔 原个菠萝海鲜焗饭($104)[好味度:7.5/10]去食泰国菜嚟讲,又点少得菠萝焗饭呢。🍍 呢个菠萝焗饭一样够晒足料,够晒正宗。😋 有齐唔同嘅海鲜之外,亦都落咗肉松,腰果,提子干等等,口感更加丰富。😉 而且炒得非常之香,粒粒分明,充满菠萝同埋海鲜嘅味道。🌊 再配上鲜甜多汁嘅菠萝粒,食饭嘅时候就唔会咁干,亦都系好match。😆炭烧牛肋骨($96)[好味度:7.5/10]牛肋骨系碳烧嘅,所以都几有炭烧嘅香味。🔥 而且牛肋骨有丰富嘅肉味。🐮 再点上佢嘅泰式酱汁,酸酸辣辣咁,都好特别。😚
黄咖哩鸡($1)[好味度:7.5/10]
黄咖哩鸡