2018-06-21
九龙城啲泰国野多到试唔晒,今次就试下倪姐!七点九到即刻入得太好了劲肚饿!男朋友钟意食生虾,就叫左泰式生虾刺身,$98有半打!啲虾每只都好大、啲肉又厚又实,但个酱系绿色的,比平时食开既红色酱汁辣得多!有质素$98都可以接受!猪肉生菜包系我最爱,份量好多下!生菜包左10旧都仲可以捞饭食!个汁好正酸酸辣辣好开胃!猪肉片炒金边粉,份量又系好多下!好有获气每食一住金边粉都仲系出烟!酱汁亦都炒得好均匀,布满每一边金边粉!仲叫左黄咖啡鸡,咖哩味好正,冇咩辣味反而系好香既椰汁味,捞饭一系一流!泰式盐烧乌头鱼,主角最后先上场,等到我颈都长埋!即叫即烧所以都要成20几分钟呀!啲时间控制得好好呀,鱼肉好嫩口,啖啖既盐味好正!不用10分钟ko晒成气鱼,好似只猫咁!椰汁芒果糯米饭,热辣辣既椰汁,芒果好甜好新鲜,男朋友唔食芒果,岩晒!我食晒!糯米饭有紫米同白糯米,一次可以食晒两只好满足!